onsdag 21. desember 2011

Oppskrift på tovede barnetøfler!

Har akkurat strikket et par tøfler til ei søt, lita jente! Jeg har fra før kun strikket babytøfler og dametøfler, men ingen i 2 år... Lette rundt etter mønster, og prøvde meg frem - og etter tre forsøk ble tøffelen slik! Og for at flere skal slippe og lete rundt etter mønster, legger jeg ut det jeg kom frem til. Mønsteret er basert på en oppskrift fra Drops design. Varme og gode tøfler som er enkle å strikke!

Oppskrift på tovede barnetøfler, str. 2 -3/4 -5år:
Tøffelen strikkes i ett stykke med sømmen midt oppe foran på foten og midt bak.
Start slik: legg opp 64-64-68 masker på pinne nr. 5.5 med Fritidsgarn og strikk rillestrikk.
X strikk de første 16 maskene, snu og strikk tilbake, strikk 1 pinne over alle masnkene X. Gjenta fra X til X totalt 6 ganger. Deretter strikkes det over alle maskene på pinnen. Når arbeidet målt fra midten måler 11 1/2- 13 -15 cm, felles det 13-13-13 masker i hver side =38-38-42 masker. Strikk til arbeidet måler 20-22-26 cm, strikk 2 og 2 masker sammen, trekk en tråd gjennom de resterende maskene og snurp sammen.

Montering: Brett tøffelen sammen og sy midt bak. Sy sammen også foran opp over foten - ikke sy sammen de øverste 10 maskene = splitt. Strikk 1 tøffel til.

Toving: min erfaring er at toving varierer fra vaskemaskin til vaskemaskin. Jeg har tovet disse på 40 grader, og formet de i våt tilstand. Dersom ikke tøflene blir tovet nok kan de toves en gang til. Og skulle de bli for små, legges de i vann til de er gjennomvåte og deretter strekkes de i rett størrelse. Senere vaskes de som et vanlig ullplagg.

Slike tøfler har lett for å bli glatte, derfor kan det være lurt å ha på antiskli! Dette kjøpes i hobbybutikker! Så finn frem strikkepinnene og sett igang!
Lykke til!!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for at du delte denne oppskriften.


    SvarSlett