onsdag 21. desember 2011

Oppskrift på tovede barnetøfler!

Har akkurat strikket et par tøfler til ei søt, lita jente! Jeg har fra før kun strikket babytøfler og dametøfler, men ingen i 2 år... Lette rundt etter mønster, og prøvde meg frem - og etter tre forsøk ble tøffelen slik! Og for at flere skal slippe og lete rundt etter mønster, legger jeg ut det jeg kom frem til. Mønsteret er basert på en oppskrift fra Drops design. Varme og gode tøfler som er enkle å strikke!

Oppskrift på tovede barnetøfler, str. 2 -3/4 -5år:
Tøffelen strikkes i ett stykke med sømmen midt oppe foran på foten og midt bak.
Start slik: legg opp 64-64-68 masker på pinne nr. 5.5 med Fritidsgarn og strikk rillestrikk.
X strikk de første 16 maskene, snu og strikk tilbake, strikk 1 pinne over alle masnkene X. Gjenta fra X til X totalt 6 ganger. Deretter strikkes det over alle maskene på pinnen. Når arbeidet målt fra midten måler 11 1/2- 13 -15 cm, felles det 13-13-13 masker i hver side =38-38-42 masker. Strikk til arbeidet måler 20-22-26 cm, strikk 2 og 2 masker sammen, trekk en tråd gjennom de resterende maskene og snurp sammen.

Montering: Brett tøffelen sammen og sy midt bak. Sy sammen også foran opp over foten - ikke sy sammen de øverste 10 maskene = splitt. Strikk 1 tøffel til.

Toving: min erfaring er at toving varierer fra vaskemaskin til vaskemaskin. Jeg har tovet disse på 40 grader, og formet de i våt tilstand. Dersom ikke tøflene blir tovet nok kan de toves en gang til. Og skulle de bli for små, legges de i vann til de er gjennomvåte og deretter strekkes de i rett størrelse. Senere vaskes de som et vanlig ullplagg.

Slike tøfler har lett for å bli glatte, derfor kan det være lurt å ha på antiskli! Dette kjøpes i hobbybutikker! Så finn frem strikkepinnene og sett igang!
Lykke til!!

fredag 16. desember 2011

Sitteunderlag til de fiskeglade!

 Jeg har fått flere spørsmål om jeg ikke kan lage noen underlag som er "fiske"relaterte/ som kan passe for folk som er glade i å fiske! Her er de to første! Det ene med ordtaket "skitt fiske", det andre med "det er håp i hengende snøre.."
Fisken og snøret med kroken er filtet inn med filtemaskinen.

torsdag 15. desember 2011

Klassiske Marius kan brukes til så mangt!

Er det et mønster jeg er svak for, så er det Marius! Det er så klassiskt og fint, både til gutter og jenter, damer og menn! Jentene og jeg ble enige om å lage oss Marius kjoler til jul - så med god hjelp av en snill mormor, ble alle 3 ferdige i god tid før jul! Jentene ville ha like - grå/hvit/lilla i garn, men lilla ull underdel!Min ser litt annerledes ut, men den kommer det bilde av senere!
 Det er ikke så enkelt å se hva som er forside og hva som er bakside på kjolen i og med den har rundfelling - derdfor broderte jeg på et hjerte på baksiden.

onsdag 14. desember 2011

EnTingTil er igang!

Hjelp.... Da er EnTingTil en realitet! Merkelappene lå i postkassa idag, moro!!
Blir uvant å skulle stå på egne ben når man er vant til å være to, men jeg gleder meg til å begynne!